Provensálské brambory s cuketou

Suroviny

  • 1 velká cuketa
  • 6 brambor
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky provensálského koření
  • sůl
     

Postup

Nové brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, starší raději oloupeme. Poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pět minut povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme trochu vychladnout.

Pokud máme velkou cuketu s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj všechnu připravenou zeleninu. Posypeme solí a provensálským kořením a zakápneme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 25 minut. Během pečení několikrát promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *