Marocká quinoa

marocka-quinoa.jpg

 

Suroviny

1 hrnek quinoy
1 střední až větší červená cibule
olivový olej
malá hrst plátků mandlí
několik sušených meruněk
2.5 lžičky garam masaly
sůl
bílý pepř

 

Postup

Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme. Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s polovinou kostky zeleninového bujonu). Přidáme garam masalu, trochu soli a podle chuti bílý pepř. Nakrájíme několik sušených meruněk na malé kousky a spolu s mandlemi přidáme ke quinoe. Vše necháme pod pokličkou lehce vařit cca 15-20 minut, až než je quinoa měkká, příp. dolijeme trochu vody.
Před podáváním ozdobíme jarní cibulkou.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na stránkách www.theglutenfreevegan.cz receptem Moroccan Quiona.
V původním receptu je použito marocké koření, které obsahuje muškátový oříšek, římský kmín, koriandr, nové koření, zázvor, kayenský pepř a skořici. Já jej nahradila kořením garam masala.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *