Zeleninový kotlík

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 brambora
  • 2 menší mrkve
  • ¼ bulvy celeru
  • 2 řapíky celeru
  • asi 15 cm pórku
  • 1 malá petržel
  • několik růžiček květáku
  • několik růžiček brokolice
  • několik kuliček růžičkové kapusty
  • hrst mraženého hrášku
  • hrst mražené kukuřice
  • hrst zelených fazolek
  • 3 žampiony
  • 3 stroužky česneku
  • sušené nebo čerstvé polévkové bylinky – libeček, celerová nať, petrželka
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá zelená petrželka

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu a houby pokrájené na drobné kousky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme polévkové bylinky a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až je všechna zelenina měkká. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou. Hladovci mohou přikusovat tmavé bezlepkové pečivo.

Poznámky

Zeleninu můžete libovolně obměňovat podle chuti a stavu zásob.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *