Třešňový koláč

tresnovy-kolac.jpg

 

Suroviny

325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
125 g kokosové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
110 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu/guaru
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu
3 lžíce oleje
voda podle potřeby (cca 550 ml)

čerstvé, kompotované nebo mražené třešně

 

Postup

Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct). Množství vody záleží na savosti kokosové mouky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme vypeckovanými třešněmi. Třešně lehce zatlačíme do těsta, nepropadnou se samy jako u klasické bublaniny. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Po upečení ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Pokud byste nahrazovali kokosovou mouku, bude potřeba snížit množství vody na cca 450 ml. Kokosová mouka mnohem více saje.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *