Vánoční chlebíček s čirokovou moukou

Surovinyvanocni-chlebicek-s-cirokovou-moukou.jpg

125 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
80 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
60 g hladké kukuřičné mouky
40 g mandlové mouky (Adveni Medical)
4 lžíce cukru
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička psyllia namočeného ve 4 lžících vody
2 lžíce oleje
1 lžička strouhané citronové kůry
2 lžíce sekaných mandlí
2 lžíce sekaných rozinek
cca 200 ml vlažné vody

 

Postup

Všechny mouky promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Vmícháme olej a postupně přiléváme vodu, až než nám vznikne kompaktní nelepivé těsto. Na závěr vmícháme mandle a rozinky. Z těsta vytvoříme oválný bochánek, který položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 40 min kynout. Troubu předehřejeme na 170 °C a na dno vložíme plecháček s vodou. Nakynutý chlebíček shora potřeme trochou vody a pečeme ho při 170 °C 25-30 min (zkoušíme špejlí). Upečený chlebíček necháme vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Je to taková varianta na tradiční vánočku, která snáz drží tvar a méně se drolí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *