Skořicové kytičky

Surovinyskoricove-kyticky.jpg

130 g bezlepkové směsi Schär Mix C
50 g bezlepkové směsi Jizerka
20 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
1 kávová lžička vanilkového cukru
1 kávová lžička skořice
125 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)

Na polevu
moučkový cukr
citronová šťáva
kapka oleje

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme na plechu vychladnout, teprve poté s cukrovím manipulujeme – teplé je velmi křehké a snadno se láme. Vychladlé kytičky poléváme citronovou polevou. Tu připravíme vymícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a kapkou oleje dohladka. Díky přidanému oleji se poleva hezky leskne a po zaschnutí se neláme.

 

Poznámky

Ze zbytku těsta jsem vykrájela maličké hříbečky a po upečení jim omočila hlavičky v čokoládě.

 

skoricove-houbicky.jpg

 

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *