Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňové košíčky s tofu

dynove-kosicky-s-tofu.jpg

 

Suroviny

250 g dýně hokkaido
150 g tofu natural
1 malá cibule
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce polenty
olej
římský kmín
sůl

 

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kousky dýně, mírně podlijeme a dusíme doměkka. K rozdušené a rozmačkané dýni přidáme najemno nastrouhané tofu, římský kmín, polentu (na slepení a zahuštění), lahůdkové droždí a osolíme dle chuti.
Košíčky naplníme směsí, dobře "uplácáme", aby se po upečení nerozpadaly, a pečeme asi 20 minut dozlatova.

 

Poznámky

Místo polenty by se dala použít bezlepková mouka, např. cizrnová nebo pohanková (obě mají velmi dobrou pojivou schopnost). Použité koření je možné libovolně obměňovat, dobrá je např. kombinace oregano + bazalka.

Inspirace na http://veganza.cz/index.php/mlecne-nahrazky/331-dynove-tofu-kosicky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hmmm,

(Míša, 2. 10. 2014 10:14)

to vypadá dobře, dýni miluju a s tofu taky ráda vařím. Musím vyzkoušet :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz